zondag , 19 mei 2019

DCC ronde 1 is gevist

De 1e ronde van de DCC is weer gevist. Met de NK  Commercial teams en de Guru Masters die van start gaan deze week kun je wel stellen dat de “eredivisies”gestart zijn en het wedstrijdseizoen nu echt is begonnen.

De nacht was koud en bij de vijvers was het gras bevroren. Een ijskoude NO wind erbij zorgde ervoor dat de meeste vissers voorzichtig aan de wedstrijden begonnen. We zien dat de vangsten ook nogal variëren per vijver.  Een korte samenvatting:

 

Poule A: De Vossekuil

De Vossekuil is alweer vroeg “los” met een gemiddeld gewicht van bijna 40 kilo per visser zijn de vangsten gewoon goed. Zeker met de koude wind die over de Vossekuil waaide. Zat je op de lage nummers (links) dan zat je met de wind in de rug en kon je prima met de stok en de waggler vissen. En ja, ook met deze kou wordt er vis op de waggler gevangen op de Vossekuil !  Op de hoge nummers had je de wind recht van voren en dat maakte het vissen een stuk lastiger (en kouder)  Het A vak (lage nummers)  zit alles kort op elkaar. Het vak wordt gewonnen door Erwin van Schilt met 56 kilo, daarachter was het spannend met Henk Dunnink die net de 2e prijs pakt met 50 kilo.  Een spannende pot dus met Erwin die daar zijn 1 tje pakt. Het vak met de hoge nummers waren de vangsten minder verdeeld. Frits Verschoor wint dit vak met ruim 63 kilo Cees Blom en Henri Heijmans visten tegen elkaar op , maar met 2 vissen in de laatste 5 minuten is het Cees Blom die het 2 tje pakt met ruim 31 kilo

Poule B: t Mun:

T Mun wordt dit jaar met de vrije hengel gevist. Dit om de ruimte goed te benutten en de toch vaak erg grote vissen die daar gevangen kunnen worden. ‘De vissen op ’t Mun waren deze dag echter weer in de winterslaap gekropen. Na de goede vangsten voorafgaand was het deze dag geduldig vissen en wachten op die paar aanbeten. Erwin van Asperen koos voor de vaste stok en weet zo zijn vak te winnen met ruim 30 kilo, Met Jan Pellen een 2tje met 26 kilo. Het andere vak is gewonnen door Rob vd Heijden met ruim 18,5 kilo met kort daarachter Rien Verhoekx  met net geen 18 kilo. Een kwestie van wie heeft de grootste….vis.

Poule C: Aquavita

Op Aquavita waren de vangsten overwegend goed. Met 2 visser die ruim 33 kilo vangen voor de vakwinst. Wesley Heijmans en Jorg Dekkers winnen beiden hun vak en hebben naast de 1e prijs ook een leuke dag gehad kwa vangsten. Daarachter was het spannend in beide vakken. De vangsten daar liggen dicht tegen elkaar aan en ieder visje is dan belangrijk. Alain Goverde en Maikel van Breugel doen dat het beste en pakken met ruim 20 kilo en ruim 17 kilo de 2e prijs in het vak.

Poule D: De Slothoeve

Op de Slothoeve was het taai deze dag.  De koude en harde wind maakte het vissen tegen de eilanden lastig. Wellicht was het de kou, of  is de vis naar de eilanden getrokken waar niet gevist werd…. Jeroen Peeters en Rob Oomen weten beide hun vak te vinnen. Jeroen doet dit met Ruim 9 kilo en troeft daarmee Dirk van Duijvenbode af (4,9 kilo) Rob wint zijn vak met 5 kilo en blijft daarmee Stephan Izacs net voor (4,8 kilo)

De 1e ronde zit er weer op. De 2e is gepland voor medio Mei.

Alle uitslagen en de foto’s van de winnaars staan op onze fb pagina !