maandag , 24 februari 2020

verslag en eindstand Shimano Voorhuis 3 daagse

de 5e editie van het Shimano Voorhuis festival is gevist. Onder prima weersomstandigheden en in een prima onderlinge sfeer is er weer veel vis gevangen op de Carpodrome van Le val de L’Aisne.  Een  verslag van de 3 daagse.

 

De vakloting is gedaan op de woensdag voorafgaand aan de 1e wedstrijd dag. Zo wist iedereen in welke vak volgorde je de 3 daagse gaat vissen. de stekloting is op de wedstrijd dag om 8:00 uur. Bij iedere loting was er koffie en broodjes beschikbaar vanuit de organisatie. De wedstrijd werd gevist  in een ochtend deel van 10:00 tot 13:00 uur en een middag deel van 14:00 tot 17:30. In de lunchpauze waren er hapjes geregeld vanuit de organisatie. Met name de vrouwelijke aanhang van de organisatie Tina, Karin en de andere begeleidende dames hebben dit verzorgd en de vissers zijn ze dan ook dankbaar voor de goede zorgen en catering !

 

Dag 1: Het merendeel van de vissers had al minstens een dag geoefend en hoopte op de betere stekken (karper stekken) Met name het achterste deel van de vijver is ondieper en daar moet je het meer van de F1 en carrassio’s hebben. Het A vak start op  dit deel en loopt dan door naar het karper deel. De eindstekken zijn hier favoriet en deze werd  geloot door Martien Goorts en Wil Hurkens. Een buitenkans die ze niet lieten liggen en met net geen 100 kilo pakken ze de winst in het A vak. Jochem Postulart en Jorg Dekkers zaten midden in het vak en wisten hier knap een 2 te vissen.

Het B vak is het stok vak en dit bevind zich op het voorste en diepere deel van de vijver. Hier gaat het vooral om de dikke karpers die hier te vangen zijn shallow en in de margin.  Iedereen mag hier maximaal  13 meter vissen dus hier zijn de kop en staart stekken favoriet. De winnaars van vorig jaar kenden ook dit jaar weer een goede start. Met kopstek nummer 8 wisten Andre Schippers en Martin Marico het vak te winnen en tevens het hoogste dag gewicht te vangen met 105 kilo. Jan Zekveld vist met Amar Jawad ( Rive UK) een 2e plaats vanaf stek 10

Het C vak is aan de wegkant. De weg was speciaal voor het festival afgesloten voor de camping gasten dus kon ook hier de vaste stok op volle lengte ingezet worden. De feeder was echter het meest doeltreffend in dit vak. Guido Sickman en Rob Noordkamp weten vanaf stek 17  knap de winst te pakken met 65 kilo. Rene Paulus en Piet van Daalen weten hun kop plek in het vak goed te benutten en vissen een 2.

Dag 2: Iedereen schuift een vak door. Had je de eerste dag vak A dan vis je de 2e vak B en zo verder.  Natuurlijk wordt er bij de loting gelet op de vangsten van de dag ervoor, maar deze dag was het A en B vak compleet anders.  In het A vak was de vis nu op het ondiepe deel te vangen en daar werd het een spannende strijd om de 2e en 3e plaats in het vak. Het vak werd gewonnen op nummer 7 met bijna 100 kilo door Rene Paulus en Piet van Daalen die daarmee op 3 punten komen. De 2e plek is voor Guido Sickman en Rob Noordkamp. Knap vissend vanaf stek 2 vangen zij ruim 60 kilo en komen ook op 3 punten.

In het B vak werd deze dag gewonnen op de staart van het vak. Op de laatste stek wisten Erwin van Asperen en Frits Verschoor hier te winnen met ruim 67 kilo door een aantal vroeg  gemugde vissen en vroeg te starten in de margin. Jorg en Jochem vissen vanaf stek 9 wederom naar een 2e plek en doen daarmee goede zaken voor het klassement (4 punten)

Het C vak werd overtuigend gewonnen door Jan Zekveld en Amar Jawad. Vissend met de feeder vangen zij ruim 75 kilo vanaf stek 16. De nummer 2 in dit vak komt deze dag van de staart, het ondiepe deel . Henri Heijmans en Wilco van Dreumel vangen hier ruim 57 kilo. Zekveld /Jawad komen ook op 3 punten

Na 2 dagen, dus 3 koppels met 3 punten , een koppel met 4 punten en 2 koppels met 5 punten. Alle uitslagen tellen dus op de laatste dag is er nog van alles mogelijk.

Dag 3 Een spannende laatste dag dus en dat was bij de loting goed merkbaar. Welke kans hebbers lootten goed?

Het A vak zaten kanshebbers Zekveld/ Jawad op stek 4. Een stek met mogelijkheden, maar niet de beste plek met naast ze op 3 het koppel Schippers/ Marico die de vis op het Carpodrome ook weten te vangen. Zekveld/Jawad winnen de strijd en het vak met ruim 58 kilo. Ze komen daarmee op 4 punten en dan wordt het afwachten wat de andere koppels vissen kwa uitslag en gewicht.

In het B vak zitten 2 koppels met 3 punten. Paulus/van Daalen en Noordkamp/Sickman zijn hier nog de kanshebbers voor de eindoverwinning en het werd inderdaad een onderlinge strijd. De strijd wordt gewonnen door het koppel Paulus/ van Daalen. Met 63,5 kilo komen ook zij op 4 punten.  Noordkamp/Sickman vissen een 2 en komen  op 5 punten. Het gewicht moet dus de doorslag gaan geven of het koppel Zekveld/Jwad of Paulus/van Daalen  de 2019 editie gaat winnen.

In het C vak is het koppel Postulart/Dekkers dat met 4 punten van start was gegaan. Een 1 was dus noodzakelijk voor de winst, maar met de winst van Zekveld/Jawad en Paulus/van Daalen was de winst niet meer mogelijk voor dit koppel. De vakwinst pakten ze wel met bijna 58 kilo vanaf stek 17.

 

Na alles opgeteld te hebben is het het koppel Rene Paulus/ Piet van Daalen dat de 2019 editie wint. Met ruim 222 kilo winnen ze op gewicht van Jan Zekveld/ Amar Jawad ( bijna 200 kilo) Jochem Postulart en Jorg Dekkers worden met 5 punten 3e in het klassement.

De laatste avond werd met zijn allen afgesloten in het restaurant op de camping. Na het diner en een aantal live optredens van een aantal deelnemers (karaoke, gelukkig zijn ze beter in vissen  🙂 )  was de prijsuitreiking.

Voor alle deelnemers waren er prijzen beschikbaar gesteld door Shimano en Hengelsport Voorhuis. De prijzen waren geldprijzen, hengelsportartikelen en waardebonnen. De foto’s van de winnaars circuleren al op facebook.

Op de facebook pagina van uitslagenwedsrijdvissen.nl word een foto album geplaatst met foto’s die genomen zijn tijdens de wedstrijden.

Alle winnaars gefeliciteerd!  Organisatie en Sponsoren Shimano en Voorhuis bedankt voor de sponsoring!

Alle deelnemers bedankt voor de deelname en gezelligheid.